Af Redaktionen, Tidehverv, 2005, s.22.

I Tidehvervs november-nummer meddelte vi beslutningen om at oprette et Trykkefrihedsselskab af 2004, som skal have til opgave at forsvare den ytringsfrihed, der er kommet under så alvorlig beskydning, bl.a. fra de kredse i Dansk PEN, der hævder at ville værne den. Det er jo ikke ukendt, at store ord og fromme hensigter ikke altid er udtryk for en oprigtig vilje. Det har vist sig, at man ikke kan have tillid til Dansk PEN, og i en situation, hvor trusler og terror hjemsøger det frie ord, er det da nødvendigt, at andre slår kreds om det.

Dette er, hvad initiativtagerne til Trykkefrihedsselskabet af 2004 vil, og der har allerede været berettiget opmærksomhed om initiativet. Der er også mange, der har meldt sig under fanerne som medlemmer. Men da arbejdet selvsagt har sammenhæng med den vægt, som antallet af selskabets medlemmer udgør, bl.a. i forbindelse med ansøgning om offentlig støtte, vil vi opfordre Tidehvervs læsere og andre, som har sans for anliggendet, til at indmelde sig. Det sker som bekendt ved henvendelse til Max Stubgaard, Gribskovvænget 7, Gadevang, 34oo Hillerød, tlf. 48252915 eller til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. - sidstnævnte af hensyn til dem af Tidehvervs læsere, der følger den elektroniske mode.

Alle, både reaktionære og progressive, opfordres til at blive medlemmer. I løbet af marts 2005 indkaldes medlemmerne til en stiftende generalforsamling et sted midt i Danmark. Meddelelse herom i løbet af februar.

Red.