Et brev

Af Carlo Hansen. Tidehverv, 2001, s.66.

Kære Søren!
Tak for den tilsendte replik fra Geoffrey Cain. Jeg ønsker ikke at svare.

Hans indlæg (Tidehverv, februar 2001, s. 28-31) er mere et personligt standpunkt end en konkret kritik af min tekst (Tidehverv, november 2000, s. 195-208) . Jeg mener, det udmærket kan stå som netop det. Det er også meget svært at svare på hans indlæg, fordi det er temmelig følelsespræget og en smule diffust i konstruktionen.

Cain er hårdnakket Israelforsvarer. Når selv Pundik, Foighel og Jerichow bliver beskyldt for "... at lade hånt om al anstændighed" i omtalen af Israel, så har mine synspunkter ikke mange chancen Og hvad skal man så svare til det! Og sådan er det faktisk hele vejen igennem hans indlæg.

Han nævner et sted tidl. Jerusalem Post-redaktør David Bar Illan (ikke Illum, som Cain skriver) og dennes ugentlige klumme "Eye in the Media" som eksempel på, hvor uretfærdigt Israel behandles. Illans observationer om antisemitisme i internationale medier havde nærmest paranoid karakter - men var i øvrigt meget underholdende. (Illan blev senere personlig talsmand for Netanyahu under en del af dennes regeringsperiode. Illan fremsatte imidlertid så vilde kommentarer på regeringens vegne, at han efterhånden blev en belastning. Til sidst gik han i protest mod Netanyahus politiske "blødsødenhed").

Men altså: jeg synes at Cains indlæg som ren tekst er et udmærket modstandpunkt til mit ensidige indlæg.

Mange hilsener,
Carlo Hansen.